Nieuwenhuishoekweg 7, 7261 NS, Ruurlo
088-4466022
info@lensinfo.nl

Lenstra Informatica

Lenstra Informatica is een automatiseringsbedrijf opgericht begin jaren 90 door Jan Lenstra. Door de jaren heen is er veel veranderd maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Jan is nog steeds directeur en zorgt ervoor dat de geest van de organisatie niet verloren gaat. Zo heeft Jan ervoor gezorgd dat de wensen van de klant altijd een hele prominente plek in de organisatie hebben gekregen:

“Het draait immers om onze klanten, zij moeten ontzorgd worden in het voeren van hun bedrijfsvoering. Automatiseren moet altijd meer opleveren dan het kost en dat kan alleen als je goed luistert naar de behoefte en de bedrijfsprocessen van de gebruiker. In het geval van WeightManager is het belangrijk dat de slager zijn passie in het werk kan behouden en niet bezig hoeft te zijn met zaken die ook een computer voor hem/haar kunnen doen.”

Uniek
Door het constant doorontwikkelen van software op basis van de behoefte van de klant, is WeightManager het meest uitgebreide en slimste pakket wat er op de markt aanwezig is. Jan heeft er in de loop der jaren voor gekozen het pakket in stukjes aan te bieden omdat elke ondernemer op een andere manier zijn winkel wil automatiseren. Je betaalt dus voor wat je wilt gaan gebruiken. Er kan dus ook naar draagkracht gekozen worden. Jan Lenstra vindt dit een fijne en eerlijke manier van werken:

“Wij merken dat ondernemers die een uitgebreid pakket bij ons aanschaffen ook vaker de helpdesk bellen voor ondersteuning, dat betekent dat de licentie voor eenvoudigere pakketten dus een stuk voordeliger kan. Het zou niet eerlijk zijn de minder grote ondernemer te laten betalen voor de ondersteuning van de grotere spelers op de markt.”

Jan Lenstra is voorloper geweest in het werken met licenties. Toen Lenstra Informatica daar net mee begon, moest dat nog vaak uitgelegd worden. De afgelopen 5 jaar zie je eigenlijk niet anders meer bij softwarepakketten. Waar je vroeger Office van Microsoft in één keer kocht, betaal je daar nu een licentie voor. Er zijn meer voorbeelden zoals het boekhoudpakket Exact en bijvoorbeeld Adobe. Het voordeel daarvan is, dat je de software betaalt zolang je het gebruikt. Je hebt dan ook altijd de laatste versie. Daarnaast hebben bedrijven zoals wij er belang bij dat de gebruiker tevreden blijft, want je klant kan elk moment kiezen om ermee te stoppen.