Landzigt 16-20,
3454 PE De Meern

088-4466022
info@lensinfo.nl

Gebruikers aan het woord

W.A. Boekhorst, Slagerij Hetterschijt, Westervoort:
“De grote kracht van WeightManager is dat het is toegespitst op de praktijk. Niet minder belangrijk is dat Lenstra Informatica flexibel is. Bij andere softwareleveranciers kon ik bijvoorbeeld mijn eigen calculatieprogramma niet meer gebruiken. Ik moest hun programma nemen. Lenstra maakte echter een koppeling met het programma dat ik al had. In het algemeen kun je zeggen dat de aanpassingen die je wilt heel snel, vaak al binnen een dag, worden doorgevoerd. De wensen van de klant begrijpen en snel concretiseren, dat ben ik bij andere leveranciers niet vaak tegengekomen.”


P. Clijsters KSL, Kaas Service Limburg:
“Ik was de hele dag aan het controleren en de zondag was ik kwijt aan het schrijven van facturen. Met WeightManager is dat voor een groot deel geautomatiseerd. Het scheelt me echt ontzettend veel tijd.”’

P. Clijsters runt KSL, Kaas Service Limburg. Het bedrijf verkoopt huis-aan-huis kaas. Met drie bussen in eigen beheer en vier bussen die worden geëxploiteerd door zelfstandigen. Controle op de verkoopinspanningen van de mensen op de bus was lastig. Het controleren van de verkoop en het bijhouden van de voorraden is met 120 soorten kaas sowieso niet eenvoudig.

Sinds kort worden aan het eind van de werkdag de weegschaalgegevens van iedere bus in een laptop geladen en kan Clijsters zien wat er is verkocht, hoeveel contant er dus binnen moet zijn en of de chauffeur/verkoper niet een paar uur op familiebezoek is geweest. En wat hij moet inkopen.

“Mijn vrouw was niet zo voor automatisering. Te duur dacht ze en te ingewikkeld.  Nou, goedkoper kan haast niet. En ingewikkeld? Als ik iets wil waar het systeem niet in voorziet, bel ik op en een dag later heb ik de aanpassing in huis”.

 

Tonny van Eldijk van Van Eldijk Groente en Fruit te Wijchen:
"Wij werken sinds medio 2007 met WeightManager, en hebben hiermee al meer dan 700.000 transacties verwerkt. Verder hebben wij zo'n 180 factuur-klanten die soms meermalen per dag wat op rekening komen halen wat allemaal via de weegschaal- kassa's automatisch geregistreerd wordt, en aan het eind van de week of maand met een druk op de knop gefactureerd worden. Wij maken ook veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om producten samen te stellen (bv salades) waarbij de kostprijs automatisch wordt doorgerekend. De rapportages geven ons goed inzicht in de omzetsituatie, ook vergeleken met vorige periodes. Wij adviseren onze ADN-collega's graag dit softwarepakket omdat het ons goed helpt en veel tijd bespaart. Het geeft mij inzicht in mijn bedrijf. Doordat wij alles hebben ingevoerd heb ik elke dag een theoretische brutowinst met een druk op de knop".

 

Sjoerd van der Meer van De Echte Groenteman Klaas en Maaike van der Meer te Damwoude:
"Wij werken nu ruim twee jaar met WeightManager en dat bevalt ons goed. Om WeightManager optimaal te kunnen gebruiken is het wel zo dat het in het begin best wat tijd kost om het goed te vullen. Echter daarna betaalt deze investering in automatisering zich dubbel en dwars terug. Voor ons is in het bijzonder de calculatie van samengestelde artikelen zoals gesneden groenten, rauwkosten en maaltijden een goed voorbeeld hiervan. Je moet eerst één keer de recepturen in het systeem invullen, maar vervolgens geeft het pakket altijd actuele marges van deze samengestelde artikelen weer. Je werkt namelijk regelmatig de inkoopprijzen van de grondstoffen bij en WeigthManager zorgt ervoor dat ook de recepturen waarin deze grondstoffen verwerkt zitten worden herberekent op inkoopprijs en marge. Dit actuele inzicht in de margemix van je producten zorgt ervoor dat je sneller bij kunt sturen op afwijkende marges, wat er weer voor zorgt dat je optimaal kunt blijven presteren. Laten we eerlijk zijn, om je bedrijf goed te kunnen besturen moet je op de hoogte zijn van actuele cijfers. En voor ons is Weightmanager het automatiseringspakket om dit mee te doen.
Naast de uitgebreide analyse mogelijkheden van het pakket is ook de service van Lenstra Informatica bijzonder goed. Zijn er vragen of problemen, één telefoontje en er wordt alles aan gedaan om je snel weer op weg te helpen. Kortom een pakket dat wij u aan kunnen raden om te gebruiken voor het beheer en analyse van uw artikelbestand en omzetverwerking".